Järjestä ulkoilmaelokuvatapahtuma

Täyden palvelun ulkoilmaelokuvaesitykset

Ulkoilmaelokuvaesitys "vanhaan tyyliin" on tunnelmallinen tapa yhdistää historiaa ja tätä päivää, esittää elokuvia suurella kankaalla ja vaikkapa kohottaa juhlatunnelma korkealle.

Tiesitkö että ainoa tapa esittää julkisesti suurella kankaalla vuosina 1935-2005 tehtyjä koko illan elokuvia on analoginen 35 mm filmiesitys? Vanhoista elokuvista ei ole olemassa digitaaliseen esitykseen sopivia elokuvakopioita. Kaikista tunnetuista elokuvateatterissa esitetystä elokuvasta on olemassa elokuvakopio Suomessa arkistossa (Kavi).  Kun tilaat elokuvaesityksen meiltä, järjestämme elokuvakopion ja sen esittämiseen tarvittavat (kansainväliset) luvat. Autamme kaikissa teknisissä järjestelyissä ja takaamme historiallisen elokuvaesityksen onnistumisen.

Helsingin Studiopalvelut on niitä harvoja, jotka pystyvät tarjoamaan täyden palvelun ulkoilmaelokuvaesityksen vanhanajan analogisella 35 mm elokuvaprojektorilla.

Helsingin Studiopalvelut on järjestänyt elokuvaesityksiä vuosien kokemuksella mm. kaupunginosayhdistysten kanssa, kuntien ja kaupunkien kulttuuritoimien kanssa sekä erilaisten yhdistysten kanssa mm. Töölönlahdella, Herttoniemessä, Myllypurossa, Marjaniemessä, Viikissä, Keravalla, Klaukkalassa sekä Hämeenlinnassa. Henkilökunta koostuu elokuva-alan osaajista, jotka tuntevat perinteisen esitystekniikan ja haluavat ylläpitää mahdollisuutta esittää elokuvia sillä formatilla, jolla ne on kuvattu - 35 mm filmillä. Nykypäivänä elokuvan esittäminen filmiltä on erittäin poikkeuksellista ja vaatii ammattitaitoa.

Anna unohtumaton elämys ja järjestä perinteinen ulkoilmaelokuvanäytös!

Elokuvakopiot vuokrataan Kansallisesta Audiovisuaalisesta Instituutista (Kavi). Asetaattielokuvakopion käsittely vaatii erityistä huolellisuutta, vaikkeivat ne olekaan helposti syttyvää nitraattifilmiä. Elokuvien arkistosta voi tutkia mahdollisia elokuvia esitettäväksi www.elonet.fi.

"Valon ja varjon leikki alkakoon", kuten Peter von Bagh elokuvaesitystä kutsui.

Katso kuvat ulkoilmaesityksen pystytyksestä.

Tappajahai 35 mm filmiltä esitettynä Siltamäen ostarin uimahallissa syyskuussa 2017. Katso kuvat.

Helmiä ja sikoja (2003) 35 mm filmiltä esitettynä Viikin Latokartanossa syksyllä 2018. Katso kuvat.

Casablanca (1942) 35 mm filmiltä esitettynä Keravan Aurinkomäellä.

Lisää ajankohtaisia tilannekuvia fb-sivuillamme.

 

 

Onnistunut tapahtuma vaatii:

 • sopivan tapahtumapaikan & elokuvan
 • hyvän ennakkosuunnittelun ja ajoissa tapahtuvat valmistelut
 • hyvän yhteistyön eri osapuolten välillä
 • markkinoinnin katsojien saamiseksi

Kaupunginosayhdistyksen tai muun järjestäjän tehtävät:

 • nimeää työryhmän
 • valitsee esityspaikan ja -ajankohdan
 • hankkii rahoituksen ja sponsorit
 • vastaa tapahtumassa muista kuin elokuvaan liittyvistä luvista, järjestyksenpidosta ja siivouksesta sekä mahdollisista tarjoiluista.

Helsingin Studiopalvelut tarjoaa:

 • perinteisen 35 mm filmin elokuvaelämyksen valkokankaalta
 • elokuvakopion lainaamiseen liittyvät palvelut lupineen äänentoiston ja valkokankaan
 • ainutlaatuisen palvelukonseptin

Elokuvaesitys voidaan järjestää myös polkusähkövoimalan avulla - tällöin esitys näytetään videotykillä!

Rahoitus

Koska tapahtuman luonne on usein erityislaatuinen ja se vaatii paljon valmisteluja sekä erityistä tekniikkaa, tapahtumaan kannattaa hankkia sponsori. Vastineeksi esityksessä voidaan mm. näyttää sponsorin vanhoja elokuvamainoksia. Esim. K-kauppiaat ovat mielellään tukeneet tapahtumaa ja sopivia mainoksia on ollut saatavilla.

Ennen_esitysta

Ennen esitystä

 

Yleisöä ulkoilmaelokuvissa

Yleisä odottaa esityksen alkamista - kaikki on valmista.

 

Mikä olisikaan tunnelmallisempaa kuin katsoa ulkoilmaelokuvaesityksiä perinteisellä 35mm filmiprojektorilla hämärtyvässä kesäillassa.